Tre nya öl från Sälens Fjällbryggeri

- Lokalt bryggeri i hjärtat av Sälen

Say hello to our latest family members!

Syrliga Saison passionfrukt, Glutenfria West River Pale Ale & återkommande säsongsfavorit, Vargavinter!

SAISON PASSIONFRUKT 5,3%

Det är en stil som är inspirerad av den fransk/belgiska skördeölen. En svalkade öl med mängder av passionsfrukt som ger en härlig syrlig eftersmak. Vi har valt att använda alla de fyra sädesslagen och humle från fyra olika länder. Ölen jäser helt utan påverkan på temperatur för att jästen ska få ge ölen dess speciella karaktär.

 

Humle: Mosaic, Saaz, Rakau & Mandarina Bavaria.

WEST RIVER IPA 6,5%

Klassisk amerikansk IPA med 30 % municher malt som ger en djup gyllene färg till ölen och även ett djup rent smakmässigt. Mindre beska och mycket sena humlegivor som ger extra aromer. Man kan hitta toner av citus, tropisk frukt och granskott. Ett friskt alternativ. Passar väldigt bra som ”bara dricka och njuta IPA”.

Fri från gluten.

Humle: Citra, Cascade, Taiheke. 

VARGAVINTER 6,2%

Våran ständiga följeslagare som återkommer varje vinter och nu mer har blivit den självklara gästen till julbordet. Detta är vad vi bryggare kallar för en winter ale. Inte helt otippat är även denna stil inspirerad utifrån de amerikanska bryggartraditionerna. Vi har valt att försvenska den något, dragit ner lite på beskan för att bli en matvänligare öl men behållit den fina maltigheten. Mörkt och mustigt! Precis som årstiden hör till.
Humle: Galaxy, Cascade & Mosaic

"Är du en ölnörd som vi eller bara nyfiken att höra mer, ta gärna kontakt med oss på info@salensfjallbryggeri.se"

 

MALT, HUMLE, FJÄLLVATTEN & KÄRLEK

Öl av högsta kvalitet i kombination med god mat och gott sällskap som avnjuts tillsammans i en härlig och mysig atmosfär är vår stora passion. Vi lägger ner vår själ och kärlek i det vi gör och vi är otroligt stolta över vår öl. Att få experimentera, brygga och servera vår lokala och närproducerade öl på Sälens barer och restauranger är det vi brinner för. 

Translate »