Passionerade ölälskare

Vi är ett glatt gäng med passion för hantverksöl.

Sälens Fjällbryggeri är ett dotterbolag till Hemfjällsstugan AB, ett familjeägt företag som har många års erfarenhet inom restaurangbranchen. Förutom bryggeriet driver vi Gustav Grill & Bar, Fjällbagarn & Hemfjällsstugan. Ägare är Pelle Hoffman, Linda Hoffman, Mankan Engström och Cissi Bjuredahl.

Pelle, som i grunden är kock och sommelier, ansvarar för bryggeriverksamheten tillsammans med Sofia Bergkvist och Robin Karlsson. Intresset för dryck har alltid varit en stor del av företaget och 2012 startade vi ett eget bryggeri i anslutning till Gustav Grill & Bar i Lindvallen, för att testa responsen från gäster i Sälen området. Ölen brygges på ett 50-liters bryggverk och såldes i baren på Gustav Grill & Bar.

Responsen blev väldigt bra och bryggeriet har sedan dess utökats varje år. I mitten av 2017 flyttade vi in i helt nya lokaler i Lindvallen och brygger nu på ett 2000 liters bryggverk från Tjeckien.

ölflaskor i snö, beer bottles in the snow
Fjällbryggeriets historia
2008

Gustav Grill & Bar fick en pubdel

Och vad passade bättre än att ha ett stort sortiment på öl och whisky? När vi själva varit ute i landet och rest har vi föredragit att besöka pubar med ett bra och stort sortiment av dessa drycker. Utbudet på öl i Sälen var rent utsagt sorgligt och detta fick vi nu en chans att ändra på. I samma veva började vi brygga öl hemma för att lära oss mer om denna underbara dryck.

2012

SM-medaljer kammas hem och Fjällbryggeriet grundas

Den hembryggda ölen blev bättre och bättre och vid SM i hembryggd öl i Uppsala kammade vi hem guldmedaljer i klasserna Mörk lager och Brown Ale. Här tog vi beslutet att börja brygga öl till vår egen pub. Vi köpte in ett 50-liters bryggverk som placerades hos Fjällbagar’n och i november 2012 bryggdes den första ölen: Sälen Pale Ale.

2013

Sofia färdig bryggtekniker & nya investeringar

En 200-liters öltunna köptes in och Sofia började brygga öl på heltid efter sin utbildning i bryggteknik. I samma veva började vi sälja vår öl på de lokala Systembolagen och till andra restauranger runt om i Sälen.

2017

Nya lokaler

Vi tog klivet in i nya, större lokaler vid Gamla Fjällvägen för att kunna växa ännu mer. Ett tjeckiskt bryggverk på hela 2000 liter med tillhörande jästankar köptes även in.

2018

Storslam vid Uppsala Beer&Whiskey festival

Sälens Fjällbryggeri kammade hem hela 4 guldmedaljer i årets Beer & Whisky festival i Uppsala.

2019

Ännu ett guld till vår Session IPA

Sälens fjällbryggeri vinner guld på Uppsala Beer & Whisky i kategorin "bästa öl upp till 4,9%"

2021

Vinner vår första offert på systembolaget

Vi vinner en offert från systembolaget med vår Fjäll-dimma, lansering över hela landet på 345 st systembolag. Lansering 1 Sept 2021.

PRESENT
TOP
Translate »
X