Vilka är vi, test

PASSIONERADE ÖLÄLSKARE

Vi är ett glatt gäng med passion för hantverksöl.

Sälens Fjällbryggeri är ett dotterbolag till Hemfjällsstugan AB, ett familjeägt företag som har många års erfarenhet inom restaurangbranchen. Förutom bryggeriet driver vi Gustav Grill & Bar, Fjällbagarn & Hemfjällsstugan. Ägare är Pelle Hoffman, Linda Hoffman, Mankan Engström och Cissi Bjuredahl.

Pelle, som i grunden är kock och sommelier, ansvarar för bryggeriverksamheten tillsammans med Sofia Bergkvist och Robin Karlsson. Intresset för dryck har alltid varit en stor del av företaget och 2012 startade vi ett eget bryggeri i anslutning till Gustav Grill & Bar i Lindvallen, för att testa responsen från gäster i Sälen området. Ölen brygges på ett 50-liters bryggverk och såldes i baren på Gustav Grill & Bar.

Responsen blev väldigt bra och bryggeriet har sedan dess utökats varje år. I mitten av 2017 flyttade vi in i helt nya lokaler i Lindvallen och brygger nu på ett 2000 liters bryggverk från Tjeckien.

ölflaskor i snö, beer bottles in the snow

Gustav grill & bar

Och vad passade bättre än att ha ett stort sortiment på öl och whisky? När vi själva varit ute i landet och rest har vi föredragit att besöka pubar med ett bra och stort sortiment av dessa drycker. Utbudet på öl i Sälen var rent utsagt sorgligt och detta fick vi nu en chans att ändra på. I samma veva började vi brygga öl hemma för att lära oss mer om denna underbara dryck.

San Telmo of Seville

The historical edifice of the Palace of San Telmo is now the seat of the presidency of the Andalusian Autonomous Government.

Portofino Harbour

The town is clustered around its small harbour, and is known for the colourfully painted buildings that line the shore.

Translate »